Waterverzachters voor bedrijven en industrieën: professionele waterverzachters

Voor appartementen, ziekenhuizen, zorgcentra en andere bedrijven bestaan er speciaal daarvoor ontworpen waterverzachters. Ze worden ook wel industriële waterverzachters genoemd. De capaciteit van deze waterverzachters is groter dan die van de standaard modellen. Dat is zo omdat ze in staat moeten zijn om water te ontharden op grote schaal.

Waterontharders voor bedrijven en industrieën

En binnen een bepaalde tijd. Indien nodig moet de installatie ook uitgebreid kunnen worden. Daarnaast moeten ze ook in staat zijn om bij een wijziging in waterdruk te blijven werken.

Waarom hard water een negatief effect kan hebben

In bijna alle gemeentes is er sprake van hard leidingwater.
Een hoog calcium gehalte zorgt is bepalend voor de ‘hardheid’ van ons water. Kalkdeeltjes kunnen niet op natuurlijke wijze oplossen in het water.
Ze zullen zich proberen te hechten aan materialen die ze op hun pad tegenkomen. Ze nestelen zich graag, daar waar het warm is. Kalk kan uw onderneming heel wat extra kosten bezorgen:

De werking van een waterontharder (waterverzachters voor bedrijven en industrieën)

Een waterverzachter wordt meestal direct achter de watermeter geïnstalleerd. Daar waar het water binnen komt. In de waterverzachter zit een harsfilter die calciumionen aantrekt en aan zich hecht. Zo blijven de kalkdeeltjes in de waterverzachter achter. Het water dat verder doorstroomt is zacht en kalkvrij. Uw waterverzachter zal zelf de filter spoelen. Wanneer en hoe vaak, hangt af van de waterhardheid en van het waterverbruik van de onderneming.

Aan een waterverzachter zit ook een zoutreservoir. Om de filter te spoelen wordt er zout gebruikt. Het weekt de vastgehechte kalkdeeltjes weer los van het hars. Deze harde mineralen worden dan na de reiniging via het riool afgevoerd. Dit zoute water stroomt dus nooit door de eigen leidingen. Het kan geen kwaad voor het milieu. Wat ook niet onbelangrijk is.

Bij vrijwel alle hedendaagse waterverzachters wordt dit regeneratieproces volledig automatisch uitgevoerd. U moet alleen de frequentie en het gewenste tijdstip voor de regeneratie instellen. De meer geavanceerde toestellen doen dit volledig zelf. Ze zijn daarvoor uitgerust met intelligente software. Daarnaast moet u het zoutreservoir af en toe aanvullen. Dat kan u ook laten doen, bv. samen met het onderhoud. Meer handelingen komen er niet aan te pas.

Meedere waterontharders binnen een installatie

Voor een kleine onderneming, bijvoorbeeld een studentenverblijf met enkele kamers of voor een klein restaurant, kan één industriële waterverzachter volstaan. Bedrijven of instellingen met grotere behoeftes kunnen meerdere waterverzachters aan elkaar koppelen. Zo bestaan er naast simplex ook duplex, triplex, en quadplex installaties.
Dan worden er meerdere harscilinders aan één waterverzachter gekoppeld. Zodra een cilinder (filter) verzadigd is, neemt een volgende de taak automatisch over. Zo wordt een bedrijf onafgebroken van zacht water voorzien.

Waar op letten bij de aankoop van een industriële waterontharder?

Voor u een waterverzachter koopt moet u de waterhardheid van uw leidingwater kennen. Er bestaan heel eenvoudige tests om dat te meten. Als u de waterhardheid kent, kan u op basis daarvan het geschikte toestel kiezen. Sommigen hebben gemiddeld hard water en wie minder geluk heeft ‘zeer hard water’. Als u die pechvogel bent, zal u hogere eisen moeten stellen aan uw waterverzachter. Bij de selectie van uw model kan u onder meer op het volgende letten:

De financiële voordelen van een waterontharder

Dankzij een waterverzachter stroomt er alleen maar zacht water door uw waterleidingen en uit de kranen. Uw onderneming heeft totaal geen last van kalkaanslag. Daardoor zullen uw kosten dalen.

Alles bij elkaar genomen, levert dit een aanzienlijke besparing op. De eenmalige kosten voor het installeren van een waterverzachter worden in de meeste gevallen binnen de vijf jaar terug verdiend. Hierna kan u nog 15 tot 20 jaar van de financiële voordelen van uw waterverzachter genieten.

Bijkomende voordelen van zacht water

Naast kosten besparen heeft zacht water nog enkele andere voordelen. Deze zijn natuurlijk afhankelijk van de aard van uw onderneming. Ze zijn dus in meerdere of mindere mate voor u van toepassing:

Een reactie achterlaten

Belangrijke Melding: Overname van Aqua Sensor door Aqua Genix

Beste bezoeker,

Wij willen u informeren dat Aqua Sensor sinds 1 mei 2024 is overgenomen door Aqua Genix. Door deze overname is de productie van Aqua Sensor waterontharders gestopt.

Voor huidige klanten: maak u geen zorgen! Aqua Genix neemt het onderhoud en de dienst na verkoop over. Uw toestel zal met dezelfde zorg en expertise worden onderhouden en lopende garanties blijven behouden.

Zout nodig?
Het is nog steeds mogelijk om zout te bestellen onder dezelfde voorwaarden. U kan een bestelling plaatsen door een e-mail te sturen naar info@aqua-genix.be of door te bellen naar ons gratis nummer 0800 40 045. Wij staan steeds klaar om u te helpen!

Email: info@aqua-genix.be
Gratis nummer: 0800 40 045

Bedankt voor uw begrip en vertrouwen in onze service.