De Intelligente Waterontharder

Waterverzachter Prijs

Aqua Sensor: Waterverzachter Prijs

Wat is de prijs van een waterverzachter?

Een verstandige investering.

De aankoop van een waterontharder is een slimme investering. Dankzij de aanvoer van zacht water zal je geen kalkaanslag meer hebben in huis, die tal van voordelen heeft, waaronder: Een gezondere huid, minder energiekosten, een zachtere was, langere levensduur van verschillende huishoudtoestellen, enz…

Het investeren in een goede waterontharder is dus een investering die zich op lange termijn ruimschoots terugbetaalt. Maar welk type waterverzachter is nu voor u het meest geschikt tussen alle verschillende modellen en leveranciers?

Om te beginnen zijn er verschillende factoren die de prijs van een waterontharder bepalen. 
Een eerste verschil is bijvoorbeeld een Mechanische of Elektronische Waterontharder.

Mechanische waterontharder

Een mechanische waterontharder is het meest eenvoudige en dus meestal het goedkoopste systeem. Deze werkt op waterdruk en heeft geen extra energiebron (elektriciteit) nodig om te functioneren. Bij deze waterverzachter wordt er zout gebruikt om te spoelen en zijn er geen verschillende programma’s, waardoor het zoutverbruik hoger kan liggen dan bij andere toestellen.


Elektronische waterontharder

De elektronische waterontharder werkt net zoals de mechanische met zoutspoelingen. Omdat deze op elektriciteit werkt zijn er wel meer mogelijkheden en kan je bijvoorbeeld verschillende programma’s instellen op verschillende gewenste tijdstippen. Hoewel het zoutverbruik lager zal zijn bij een elektronische waterzachter, moet men wel rekening houden met de kosten van elektriciteit.

Duplex Waterontharder

Men kan ook opteren voor een duplex waterontharder met twee cilinders. Bij een elektrische of mechanische waterverzachter kan men tijdelijk terug overschakelen op gewoon leidingwater, bijvoorbeeld als een spoeling bezig is. Een duplex waterontharder zorgt altijd voor zacht water doordat minimum één van beide cilinders aan het werk is.

Wat is nu de Beste Waterverzachter?

De Intelligente waterverzachter van Aqua Sensor ®

Unieke Sensor Technologie
van Aqua Sensor ®

De beste waterverzachter

De sensor doet de ontharder werken volgens een hardheidsturing. Elke liter water die door de waterontkalker loopt wordt gecontroleerd op hardheid. In functie van de hardheid wordt bepaald wanneer het hars moet geregenereerd worden.

Elke nacht om 2h (staat voorgeprogrammeerd) wordt de regeneratie aangevraagd en werkt zeer simpel en efficiënt:

Illustratie werking waterontharder

Hoe werkt de sensor zelf?

De beste manier: Waterverzachter met waterhardheidsturing

De sensor is een uniek in-line meetinstrument op basis van een speciaal hiervoor ontwikkeld hars dat toelaat de staat van het harsbed zeer precies op te volgen. Eenvoudig uitgedrukt zou je kunnen stellen dat de sensor sneller is dan het harsbed en dus steeds een signaal kan geven alvorens het te laat is.

Een ingenieuze technologie laat toe de sensor zelf mee te regenereren zodat de cel na elke regeneratie op nul gezet wordt. De waterverzachter of waterontharder is nu klaar om een nieuwe onthardingscyclus te sturen.

Kalkaanslag?

Kies Aqua Sensor ® !


Vraag uw gratis offerte

Belangrijke Melding: Overname van Aqua Sensor door Aqua Genix

Beste bezoeker,

Wij willen u informeren dat Aqua Sensor sinds 1 mei 2024 is overgenomen door Aqua Genix. Door deze overname is de productie van Aqua Sensor waterontharders gestopt.

Voor huidige klanten: maak u geen zorgen! Aqua Genix neemt het onderhoud en de dienst na verkoop over. Uw toestel zal met dezelfde zorg en expertise worden onderhouden en lopende garanties blijven behouden.

Zout nodig?
Het is nog steeds mogelijk om zout te bestellen onder dezelfde voorwaarden. U kan een bestelling plaatsen door een e-mail te sturen naar info@aqua-genix.be of door te bellen naar ons gratis nummer 0800 40 045. Wij staan steeds klaar om u te helpen!

Email: info@aqua-genix.be
Gratis nummer: 0800 40 045

Bedankt voor uw begrip en vertrouwen in onze service.