9 voordelen die een waterontharder u oplevert

De doorsnee consument heeft al gehoord over ‘hard en zacht’ water. Meestal reikt de kennis echter niet verder dat. Wat meestal wél algemeen geweten is, is dat kalkaanslag tal van problemen kan veroorzaken. Kent u de vele voordelen van een waterontharder?

voordelen waterontharder

Hard water is water met een hoge concentratie kalk. Zacht daarentegen, bevat zo goed als geen kalk. Een waterverzachter filtert de kalk uit het water waardoor je zacht water verkrijgt.

Voordelen waterontharder: waarom zou u opteren voor een waterontharder?

Omdat er tal van voordelen aan verbonden zijn natuurlijk! Hier zijn 9 waardevolle voordelen die een waterverzachter u opleveren.

1. Besparing op uw energiefactuur

Laten we eerlijk zijn: bij grote beslissingen is het budget meestal doorslaggevend. Wat zal het kosten, wat brengt het op en is het de investering wel waard? Een van de voordelen van een waterverzachter is dat uw energiefactuur een stuk lager uit zal vallen. Hoe komt dit?

Kalk is een uiterst isolerend materiaal. Het zet zich vast overal waar het in contact komt met warmte. Het gebeurt in toestellen en waterleidingen. Daardoor kunnen toestellen niet meer efficiënt werken en gaat er kostbare warmte verloren in waterleidingen. Er is meer energie nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. Dat energieverlies wordt gecompenseerd door meer energie te verbruiken, waardoor uw rekening stijgt.

2. Geen kalkaanslag in de douche

Wie doucht er nu niet graag? Het water laten stromen terwijl u de temperatuur geleidelijk aan de hoogte injaagt: hemels. Wat minder hemels is, is de kalkaanslag in uw douche. Het is een prijs die u moet betalen voor die paar minuten plezier. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn, dat u de douche een grondige schoonmaakbeurt geeft, elke keer nadat u gedoucht hebt. Een waterverzachter installeren zou echter veel gemakkelijker zijn. Het zachte water zal geen kalkaanslag achterlaten zodat u in het vervolg zorgeloos kunt douchen.

3. Glanzend en gezond haar

Uw haar is ongetwijfeld belangrijk voor u. Wist u dat het wassen met hard water schade kan toebrengen en dat het de natuurlijke glans van uw haar wegneemt? Ruwe kalkdeeltjes brengen het haar beschadiging toe. Met een waterverzachter zijn deze kalkdeeltjes niet in het water aanwezig. Het gevolg? Haar dat geen beschadigingen vertoont en een natuurlijke glans heeft.

4. Spaarzaam met wasmiddelen

Iedereen die een eigen huishouden heeft weet het: wasmiddelen en schoonmaakproducten zijn duur. Hard water bemoeilijkt de actieve werking van deze producten omdat zeep niet oplost in kalk. Het resultaat? Producten die sneller op geraken dan zou mogen en u die sneller terug naar de winkel moet om weeral geld uit te geven. Met een waterverzachter zullen uw producten wél optimaal functioneren. Zo haalt u meer voldoening uit de schoonmaak en hoeft u minder producten te gebruiken.

5. U straalt, uw kleding ook

Kalk heeft een vernietigend effect op de kleuren en vezels van kledij. De ruwe stenen die kalk eigenlijk zijn, brengen de kledij langzaam maar zeker schade toe. U wast ze kapot. Door een waterverzachter te gebruiken en dus kalkvrij water, doet dit proces zich niet voor. Het resultaat? Uw kleding gaat langer mee en de kleuren stralen als nooit tevoren.

6. Een gezondere huid

Net zoals kalkaanslag een effect heeft op toestellen en op uw haar, tast het ook uw huid aan. De kalkdeeltjes beschadigen de natuurlijke beschermlaag van de huid. Doordat de zeep niet kan oplossen geraken de poriën verstopt. Dit kan irritaties veroorzaken en zorgt ervoor dat de huid harder aanvoelt. Met een waterverzachter zal de natuurlijke beschermlaag van uw huid intact blijven en uw huid voelt ook zachter aan.

7. Geen verstopte waterleidingen

Een verstopte waterleiding is één van de ergste zaken die u kan overkomen. Het is iets dat niet gemakkelijk op te lossen valt, bovendien zijn er grote kosten aan verbonden. De voornaamste oorzaak van verstopte waterleidingen is kalkaanslag. Een situatie die u perfect kan voorkomen met een waterverzachter. Geen verstopte leidingen, geen grote kosten.

8. Uw toestellen hebben een langere levensduur

Kalk zorgt ervoor dat toestellen minder lang meegaan. De kalkaanslag tast niet alleen het rendement aan maar kan ze ook structureel beschadigen. Door gebruik te maken van een waterverzachter kan u dit echter volledig vermijden. Geen kalkaanslag betekent dat het rendement van uw toestellen hoger ligt, de levensduur omhoog gaat en u uw toestellen minder snel moet vervangen.

9. Goed voor het milieu

Door gebruik te maken van een waterverzachter en ontkalkt water, gebruikt u heel wat minder detergent en schoonmaakproducten in huis. Bovendien moeten uw toestellen niet zo snel vervangen worden. Beide zaken hebben een merkbaar positief effect op het milieu. Het is één van de voordelen van een waterverzachter waar de meeste mensen niet bij stilstaan.

Voordelen waterontharder: overtuigen meer en meer gezinnen en bedrijven

Op esthetisch vlak is het ontbreken van kalkaanslag een regelrechte overwinning. U wint tijd en u wordt niet langer ontmoedigd door de steeds terugkerende kalkaanslag. Daarnaast kan u ook heel wat besparen dankzij een waterverzachter. Meer en meer particulieren zijn ervan overtuigd en installeren hun eigen ontkalker. Ook bedrijven erkennen het nut van het ontharden van water.

En u? Bent u ook overtuigd of bent u gewoon nieuwsgierig geworden? Twijfel dan niet om een offerte op maat aan te vragen. Gratis en volledig vrijblijvend.

Een reactie achterlaten

Belangrijke Melding: Overname van Aqua Sensor door Aqua Genix

Beste bezoeker,

Wij willen u informeren dat Aqua Sensor sinds 1 mei 2024 is overgenomen door Aqua Genix. Door deze overname is de productie van Aqua Sensor waterontharders gestopt.

Voor huidige klanten: maak u geen zorgen! Aqua Genix neemt het onderhoud en de dienst na verkoop over. Uw toestel zal met dezelfde zorg en expertise worden onderhouden en lopende garanties blijven behouden.

Zout nodig?
Het is nog steeds mogelijk om zout te bestellen onder dezelfde voorwaarden. U kan een bestelling plaatsen door een e-mail te sturen naar info@aqua-genix.be of door te bellen naar ons gratis nummer 0800 40 045. Wij staan steeds klaar om u te helpen!

Email: info@aqua-genix.be
Gratis nummer: 0800 40 045

Bedankt voor uw begrip en vertrouwen in onze service.