Hard water – waterverzachter kopen? Koop een waterverzachter en bescherm uw woning!

Het kan zijn dat u in een gebied woont waar er hard water uit de waterleidingen komt. Op zich is dit geen probleem, dit water is perfect drinkbaar. Toch heeft hard water veel nadelen ten opzichte van zacht water. Hard water bevat onder andere een hoge concentratie kalk. Op lange termijn zorgt kalk voor een hogere energierekening en schade aan allerlei zaken in uw huis. Kalk heeft namelijk een isolerende werking waardoor er bij kalkaanslag veel warme verloren gaat. Ook uw kledij wordt aangetast door kalk, de kleuren vervagen en de vezels geraken beschadigd.

Hard water waterontkalker kopen

Hard water is niet iets dat je kan oplossen door de waterleidingen eens goed te reinigen. De kalk is overal aanwezig in het water. Als u dus in een kalkrijk gebied woont hebt u een constante aanvoer van hard water. Gelukkig zijn er oplossingen voor.

Wat is hard water precies?

Ons drinkwater wordt gewonnen uit de bodem. In de bodem zitten verschillende kalklagen. Die lossen op in het water. Afhankelijk van de hoeveelheid kalk in het water is het leidingwater zacht of hard. Hoe meer kalk er in het water zit, hoe harder het water is. De waterhardheid wordt meestal aangeduid in Franse graden (fH). Hieronder vindt u een overzicht van de Franse graden en de mate van hardheid.

Waar komt hard water voor?

Kalkaanslag door hard water

Zoals eerder vermeld is hard water in principe niet schadelijk. Althans niet voor de gezondheid. Maar hard water heeft wel degelijk nadelen door de grote hoeveelheid aan kalk.

Door kalkaanslag kunnen uw leidingen verstopt geraken. Dit kan voor grote problemen zorgen. Die problemen brengen ook weer grote kosten met zich mee. Bovendien heeft kalk een isolerende werking, waardoor er veel warmte verloren kan gaan. Zo heeft het een rechtstreeks gevolg op uw energierekening. Zonde natuurlijk!
Omdat kalk niet oplost in zeep, is het niet iets wat je kan verhelpen met een goede schrobbeurt.

Daarnaast is hard water ook niet zo geschikt om de was mee te doen. Natuurlijk wordt uw kledij schoon maar kalk tast wel de kleuren en de vezels aan aan. Hierdoor kan uw kleding sneller grauw worden dan bij zacht water.

Hard water heeft dus heel wat nadelen maar als u het niet weg kan krijgen met zeep, hoe dan wel?

Een waterontharder

De beste oplossing voor hard water is een waterverzachter. Door het gebruik van speciaal onthardingszout zal het harde water worden omgezet in zacht water. Hierdoor ondervindt u geen last meer van de kalk in het water. Hieronder volgt een overzicht van de voordelen die een waterverzachter biedt.

Waterontkalker-aquasensor
Compacte en intelligente Aqua Sensor Waterontharder

1. Kalkaanslag is verleden tijd

Hebt u last van kalkaanslag in de badkamer? Bijvoorbeeld in de douchecabine of in het bad? Na de aankoop van een waterverzachter zal deze kalkaanslag wegblijven. Dit bespaart u dus heel wat onderhoud.

2. Besparen

Dankzij een waterverzachter kan u op heel wat zaken flink besparen. Bijvoorbeeld op de energierekening. Kalk zorgt ervoor dat leidingen minder goed verwarmd kunnen worden. Wanneer er zacht water door uw waterleidingen stroomt zal uw energierekening automatisch dalen.

3. Kledij blijft langer mooi

Met een waterverzachter zal u ook merken dat uw kledij langer mooi blijft. Dat is niet het enige, het blijkt ook nog eens dat er met zacht water minder zeep nodig is om de was schoon te krijgen! Wassen gaat dus beter in zacht water. Doordat u minder wasmiddel nodig heeft zal dit u op termijn dus ook heel wat besparen.

4. Toestellen gaan langer mee

Het is algemeen geweten dat kalk niet goed is voor huishoudtoestellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw koffiezetapparaat, de waterkoker maar ook aan de wasmachine. Kalk kan deze toestellen aantasten waardoor de levensduur afneemt. Zacht water zal de levensduur van deze huishoudelijke toestellen verlengen!

5. Kookpotten blijven langer mooi

Iedereen kent waarschijnlijk wel de kalkaanslag op kookpotten. Er vormt zicht telkens een dikke laag kalk op de pot die u altijd gebruikt om water te verwarmen. Welk afwasmiddel of welke vaatwastabletten u ook koopt, nooit zal het resultaat zo mooi zijn als met zacht water.

6. Het water heeft een betere smaak

Hard water is niet schadelijk voor de gezondheid maar het smaakt minder lekker dan zacht water. Wellicht kent u dat olieachtige laagje dat op de thee drijft? Of water met een troebele, melkachtige kleur? Dit wordt veroorzaakt door de kalk in het water. Zacht water is zuiverder en dus aangenamer om te drinken.

Dit is slechts een greep uit de vele voordelen van een waterverzachter. Als u dus in een gebied met hard water woont dan kan een waterverzachter de oplossing zijn voor huidige en toekomstige problemen.

Hard water – Waterverzachter Kopen: zacht water in uw woning met een waterverzachter van Aqua Sensor!

Van de smaak van het water tot kalkaanslag in waterleidingen en apparatuur, hard water brengt ontegensprekelijk heel wat nadelen met zich mee. Kalk is een hardnekkig probleem. Een waterverzachter is de beste oplossing. Als u de bovengenoemde problemen herkent is het aan te raden om uit te zoeken of er in uw woonplaats sprake is van hard water. Dan is een waterverzachter een absolute must.

Klik hier en vraag naar uw GRATIS offerte!

Een reactie achterlaten

Belangrijke Melding: Overname van Aqua Sensor door Aqua Genix

Beste bezoeker,

Wij willen u informeren dat Aqua Sensor sinds 1 mei 2024 is overgenomen door Aqua Genix. Door deze overname is de productie van Aqua Sensor waterontharders gestopt.

Voor huidige klanten: maak u geen zorgen! Aqua Genix neemt het onderhoud en de dienst na verkoop over. Uw toestel zal met dezelfde zorg en expertise worden onderhouden en lopende garanties blijven behouden.

Zout nodig?
Het is nog steeds mogelijk om zout te bestellen onder dezelfde voorwaarden. U kan een bestelling plaatsen door een e-mail te sturen naar info@aqua-genix.be of door te bellen naar ons gratis nummer 0800 40 045. Wij staan steeds klaar om u te helpen!

Email: info@aqua-genix.be
Gratis nummer: 0800 40 045

Bedankt voor uw begrip en vertrouwen in onze service.