7 Redenen waarom een waterverzachter kopen de beste keuze voor je woning is

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een toestel dat, zoals de naam het zelf zegt, de hardheid van het water vermindert. Zo verbetert de kwaliteit en gezondheid van leidingwater. De gradatie van waterhardheid is bepalend om te beslissen, of een waterverzachter kopen al dan niet aan de orde is.

Waterontharder kopen

De waterhardheid wordt mede bepaald door de aanwezigheid van bepaalde ionen, zoals magnesium en calcium. Hard water kan schade berokkenen aan je waterwaterleidingen en huishoudapparaten. Een waterverzachter filtert deze stoffen uit het water. Het resultaat is zacht water, vrij van kalk. Een waterverzachter installeren levert je heel wat voordelen op en is dan ook het overwegen waard. Welke voordelen, lees je hier.

Een waterontharder gaat kalkaanslag tegen

Kalkaanslag ontstaat wanneer water verwarmd wordt. Zo wordt er kalksteen gevormd in waterwaterwaterleidingen en in toestellen zoals een wasmachine, koffiezetapparaat, boilers, waterkokers, … Hierdoor raken ze sneller beschadigd en gaan ze ook veel minder lang mee. Door de verkalking kunnen de verwarmingselementen hun hitte niet meer overdragen op het water.  Zo dreigen ze oververhit te geraken. Gevolg? Kapotte toestellen en nodeloze kosten. Een waterverzachter kan dit perfect voorkomen.

2. Besparen dankzij een waterontharder

Kalk lijkt misschien een klein obstakel te zijn in het huishouden, maar na enkele jaren kan de verkalking in je toestellen of waterwaterwaterleidingen je duur komen te staan. Onderzoek wijst uit dat de energiefactuur met 20 % kan stijgen wanneer je de kalkaanslag niet tijdig aanpakt De installatie van een degelijke waterverzachter is dan ook dé oplossing om niet alleen je waterwaterwaterleidingen, maar ook je portemonnee te beschermen.

3. Veilig water in je woning

Het ontharden van water – en dus het verkrijgen van zacht en proper water – biedt alleen maar voordelen voor je gezondheid én voor het huishouden. Er wordt vaak gedacht dat de kalk in hard water een essentiële bouwstof is voor onze botten. Vandaar dat er mensen zijn die weigerachtig staan t.o.v. een waterverzachter. Dit is echter een fabel. We halen onze calcium vooral uit onze voeding. De hoeveelheid die we uit drinkwater halen is verwaarloosbaar. Bovendien zijn waterverzachters uitgerust met een zogenaamd mengventiel, die de ontharding binnen de aanbevolen marges houdt. Té zacht water kan ook nadelig zijn. Met een waterverzachter is je woning verzekerd van kwalitatief, kalkvrij water.

4. Je huishoudtoestellen intact houden

Niets zo vervelend als huishoudtoestellen die stuk gaan door defecte of verstopte onderdelen. Het zorgt niet alleen voor heel wat frustratie, na verloop van tijd lopen ook de kosten op. Een waterverzachter maakt komaf met vroegtijdige slijtage van je huishoudtoestellen. Schadelijke stoffen in het water, zoals calcium en magnesium, krijgen geen kans om schade te berokkenen. Je huishoudtoestellen zacht behandelen, dat kan dus met een waterverzachter!

5. Jezelf tijd én poetswerk besparen

Kalk in hard water is niet alleen nadelig voor waterwaterleidingen en toestellen. Kalk kan ook je potten en pannen aantasten, waardoor je heel wat meer tijd moet spenderen om de kalklaag eraf te krijgen. Als je afwast, dan wil je natuurlijk dat het snel gaat. Met een waterverzachter vermijd je dat kalk zich op je keukengerei kan ophopen.

6. Huid- en haarproblemen voorkomen met een waterontharder

De hardheid van het water kan, zoals eerder vermeld, een negatieve invloed hebben op waterleidingen en op de kwaliteit en levensduur van huishoudtoestellen. Maar te hard water heeft nog een nadeel: het is ongezond voor de huid en het haar.

Onze huid en haar komen zo goed als dagelijks in contact met leidingwater via kranen en douches. De kwaliteit en de hardheid van het water waarmee we ons wassen kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van onze huid en ons haar. Een waterverzachter verwijdert schadelijke stoffen uit het harde water, waardoor het niet enkel zachter wordt voor toestellen en waterleidingen maar ook voor onze huid en haar.

7. Agressieve en vaak dure detergenten vermijden dankzij een waterontharder

Wat doe je met kookpotten, pannen en andere metalen voorwerpen die geteisterd worden door kalkaanslag? Je doet er alles aan om die kalk zo snel en efficiënt mogelijk te verwijderen. Vaak lijkt het gebruik van agressieve en sterke detergenten dé oplossing te zijn. Niets is minder waar, dergelijke producten zijn dan misschien wel heel goed in het verwijderen van ongewenste aanslag, ze kunnen ook een bedreiging vormen voor het milieu en voor je eigen gezondheid. Bovendien zijn ze vaak erg duur.

Een waterontharder kopen: dé oplossing voor gezond en zacht water

Of je nu je water gezond wil houden, jezelf een hoop afwas wil besparen of gewoon geen geld wil uitgeven aan dure en schadelijke reinigingsmiddelen – een waterverzachter kopen is dé oplossing om je woning te voorzien van zacht water. Het is de beste én meest efficiënte manier om problemen met hardnekkige kalkaanslag te voorkomen.

Een reactie achterlaten

Belangrijke Melding: Overname van Aqua Sensor door Aqua Genix

Beste bezoeker,

Wij willen u informeren dat Aqua Sensor sinds 1 mei 2024 is overgenomen door Aqua Genix. Door deze overname is de productie van Aqua Sensor waterontharders gestopt.

Voor huidige klanten: maak u geen zorgen! Aqua Genix neemt het onderhoud en de dienst na verkoop over. Uw toestel zal met dezelfde zorg en expertise worden onderhouden en lopende garanties blijven behouden.

Zout nodig?
Het is nog steeds mogelijk om zout te bestellen onder dezelfde voorwaarden. U kan een bestelling plaatsen door een e-mail te sturen naar info@aqua-genix.be of door te bellen naar ons gratis nummer 0800 40 045. Wij staan steeds klaar om u te helpen!

Email: info@aqua-genix.be
Gratis nummer: 0800 40 045

Bedankt voor uw begrip en vertrouwen in onze service.